Trouwen op Auberge Eeckaerde
Trouwen in Fantastische gelegenheden

Henkenshage is een fantastische, stijlvolle locatie om te trouwen. Het is mogelijk er zowel het burgerlijk huwelijk als het kerkelijk huwelijk te laten plaatsvinden in onze unieke trouwzaal. Voor de verdere invulling van uw huwelijksdag, bent u op Kasteel Henkenshage ook aan het juiste adres. Ter afsluiting van de huwelijksdag bieden wij u de mogelijkheid om te overnachten in de prachtige bruidssuite. Een geweldige dag met een prachtige afsluiter.


Buiten Trouwen
Op Henkenshage is ook de gelegenheid om buiten te trouwen, in het buitentheater of in de schitterende kasteeltuin.

Indien de huwelijksvoltrekking plaatsvindt in het buitentheater, zit het bruidspaar op de brug en nemen de gasten plaats op de stenen op de oever. Het effect is erg mooi omdat men uitkijkt op het kasteel.
Wanneer men trouwt in de kasteeltuin kan men ervoor kiezen uit te kijken op het kasteel of op het overige deel van de tuin. Het bruidspaar vormt echter in beide gevallen het middelpunt en de gasten komen er in een halve cirkel omheen te zitten. Wij luisteren naar uw wensen en denken graag mee over de keuzes die gemaakt moeten worden.

Gezellig thuis trouwen in eigen tuin
La Casserole is de beste partner om uw trouwfeest thuis te laten organiseren. Of het nu een spetterend feest of een gastronomisch diner is. Wij zorgen de tent, aankleding, diner en dranken op deze mooie dag. Uw tuin wordt omgetoverd tot een echte trouwlocatie.
“Wij trouwen in onze eigen tuin om niet afhankelijk te zijn van een locatie en hebben daarom een goede cateraar gevonden, La Casserole.”

Mooie anekdote wij trouwen op Henkenshage
Niki Karra en Guido Theuns uit Tilburg hadden zaterdag 14 juli de dag van hun leven toen ze in Kasteel Henkenshage onder een stralende zon in het huwelijk traden. Voor de ambtenaar van de burgerlijke stand, Nan Weeder, was het haar vijfhonderdste paar dat zij namens de gemeente Sint-Oedenrode heeft mogen trouwen.

Het laatste wilde het gemeentebestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vanwege de vakantie was er een informele huldiging bij Nan thuis op het terras. Locoburgemeester Henriëtte van den Berk- van de Laaren ambtenaar Janny Smolders maakten hun opwachting met bloemen. Het zojuist gesloten huwelijk was voor Nan Weeder wel even anders. De bruid kwam uit Griekenland en omdat Nan altijd de familie bij de plechtigheid wil betrekken had ze delen van haar teksten in het Grieks uitgesproken. “Aan het applaus te horen, denk ik, dat ze me wel verstaan hebben,” constateert ze erg nuchter en tevreden.

Trouwen op Kasteel Ophemert
In ons portfolio bevindt zich nu een mooie trouwlocatie voor de mooiste huwelijken. Het is Kasteel Ophemert. Het kasteel is gevestigd in de provincie Gelderland tussen de plaatsen Zaltbommel, Tiel en Geldermalsen. Deze locatie is erg geschikt voor een huwelijk.

Sport
Toen het Rooise gemeentebestuur had besloten om ook Henkenshage aan de wijzen als trouwlocatie moesten er meer ambtenaren van de burgerlijke stand komen. Een zus van Nan deed dit werk in Uden en Nan besloot in Rooi te solliciteren.
Elk paar is een paar apart en dus is Nan Weeder erop uit om ook iets aparts te bedenken voor de huwelijkssluiting; de standaardteksten voor speeches tijdens het trouwen laat ze voor wat ze zijn. Met elk paar heeft ze uitgebreid contact, telefonisch en daarna op het gemeentehuis.
Haar interviewvaardigheden, die ze bij de krant heeft opgedaan komen haar goed van pas als het gesprek minder vlot verloopt. “Op een gegeven moment lijkt het ijs te zijn gebroken en komen de verhalen los,” vertelt Nan enthousiast. “Het mooiste is, als ik de ouders ken van het stel dat gaat trouwen, waardoor er een zekere band is met de familie. Je weet al veel maar in zo´n gesprek komen er toch altijd dingen naar voren, die zelfs de ouders niet weten. Ik maak er gewoon een sport van om met nieuws te komen tot verrassing van de ouders. En helemaal mooi is het als ook de oma´s en opa´s bij de huwelijkssluiting zijn.”
Moeder en bruidegom
Niet alleen verzamelt Nan informatie, ze maakt ook afspraken vanaf het binnenkomen tot aan het vertrek. Het binnenkomen in de trouwzaal is een bijzonder deel van de ceremonie. “De vader brengt de bruid binnen en ik kom met de bruidegom, of de bode en ik komen met het bruidspaar binnen. Maar ook de moeder kan haar zoon als bruidegom binnen geleiden. Dat laatste is vaak een verrassing voor het jonge stel.”
Zo vindt Nan Weeder het na 500 huwelijken nog steeds mooi, want op zo´n dag is alles feest. “Trouwen is iets speciaals wat je je hele leven bij blijft, de trouwdag moet dan ook helemaal af zijn.”
Op 19 maart 1999 sloot zij het eerste huwelijk, ook in het kasteel. Volop feest was het; het Limburgse stel had elkaar tijdens carnaval leren kennen. Dit paar is gevolgd door 499 anderen. Of er nu, naast Nederlands, een Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans of Oost-Europees tintje bij komt, Nan Weeder zorgt er wel voor, dat de buitenlandse familie weet waar het over gaat. Dan maar wat meer tijd besteden dan de gemiddelde zeven uren die ze nu nodig heeft voor een huwelijksceremonie.
Meer foto’s van onze trouwlocaties vindt u op onze Flickr-pagina.