Webshop
Trouwen Ketelhuis balkon

Trouwen in Kasteel Ophemert bij Tiel in de provincie Gelderland

Kasteel Ophemert Trouwlocatie

Het Kasteel Ophemert, vlakbij Tiel, dateert uit 1265 in zijn oudste vorm. Er wordt aangenomen dat Rudolf de Cock als eerste eigenaar van het Huis te Ophemert is geweest. In 1265 ruilde hij zijn bezittingen met Graaf Otto II van Gelre tegen diens bezittingen ten noorden van de Waal. Gedurende de jaren hebben verschillende families het Kasteel bewoond, met de familie van Haeften als langste bewoner met 350 jaar vanaf 1550. Na de Schotse familie Mackay heeft de adellijke familie van Dedem het Kasteel in erfpacht genomen.

Het prachtige Kasteel Ophemert (Gelderland) is momenteel in gebruik als Bed&Breakfast en congres/evenementenlocatie. Door de verschillende zalen en kamers zijn er tal van mogelijkheden. Het buitenzwembad, gratis WiFi, elegante kamers en sprookjesachtige sfeer maken Kasteel Ophemert uniek in de regio Gelderland/Tiel/Zaltbommel/Waardenburg.

Kasteel ophemert

Kasteel Ophemert is gelegen tussen de fruitgaarden in de Gemeente Neerijnen, ten noorden van het Dorp Ophemert, 10 minuten rijden van centrum Tiel en 30 minuten vanaf Utrecht, Den Bosch of Nijmegen. Het Kasteel heeft een gezellige ontbijtzaal in de kelder. Op de eerste verdieping zijn 2 zalen te vinden en een doorloop naar de bibliotheek waar u in alle rust kunt zitten. Op de bovenverdieping van het Kasteel vindt u de suites met uitgebreide kamers met eigen badkamer. In het Koetshuis aan de binnenplaats is nog een ruimte te vinden die geschikt is voor een ontvangst, borrel of diner. Boven in het Koetshuis is nog een prachtige bruidssuite te vinden om heerlijk weg te dromen.

Kasteel in de lente

Trouwen op Kasteel Ophemert

Kasteel Ophemert biedt u de mogelijkheid om een huwelijk te voltrekken in samenwerking met de Gemeente Neerijnen. U kunt de gehele dag in het sprookjesachtige Kasteel verblijven met bijvoorbeeld de huwelijksceremonie onder de eeuwenoude boom in de kasteeltuin, vervolgens een feestelijke toost en het aansnijden van de bruidstaart op de binnenplaats of op het terras. En na een heerlijk diner feest u tot laat in de avond waarna u boven in het Kasteel de nacht doorbrengt in de huwelijkssuite. De volgende ochtend staat een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar. Dit wilt toch iedereen op zijn of haar bruiloft? U zal een onvergetelijke dag beleven.

Pas getrouwd stel

Koninklijk High Tea in Gelderland

Wilt u genieten van een vorstelijk High Tea, de lekkerste van de regio Den Bosch, dan bent u bij Kasteel Ophemert aan het juiste adres. Na het parkeren van uw auto naast de slotgracht loopt u over de brug via de binnenplaats het Kasteel binnen. Hier geniet u van een koninklijk HighTea in sprookjesachtige ambiance. Wij bieden u verschillende High Tea arrangementen met luxe gebak, bonbons, scones, sandwiches, salades en warme gerechtjes zoals quiches en heerlijke ragout. U zal genieten van deze lekkere hapjes die wij voor u bereiden.

Kasteel ophemert catering

Parkeren bij het kasteel

Nadat u de oprijlaan bent opgereden parkeert u de auto tussen de hoge bomen aan de rand van de kasteelgracht. Vervolgens loopt u via de brug naar de binnenplaats. ’s Avonds is de binnenplaats, brug en parkeerplaats sfeervol verlicht met fakkels en verlichting. Dit zorgt voor extra veel sfeer op de prachtige locatie.

Kasteel voor uw huwelijk

Of trouwen op het Kasteel Rooi

Klik hier voor meer info.

Informatie aanvragen