Webshop

Informatie ondernemer over trouwen en belasting

Trouwen, bruiloft en huwelijk voor een ondernemer

Uw zakelijke relaties leren u en uw vrouw/man in de privé-sfeer kennen en het is tevens een goede gelegenheid om uw band en vertrouwen verder uit te breiden (op te bouwen). Het uitnodigen van zakelijke relaties op uw huwelijk is voor u heel aantrekkelijk, het is namelijk tot een bepaalde grens aftrekbaar. Hieronder kunt u meer informatie vinden over de kosten die aftrekbaar zijn.

Dinerzaal trouwen

Kosten bruiloft deels aftrekbaar

Voedsel, drank en representatie tijdens congressen, seminars, studiereizen en recepties zijn aftrekbaar boven een drempel van € 4.200,00.*

Een ondernemer die trouwde mag duizenden euro’s aan uitgaven voor zijn luxueuze bruiloft naar de belastingaangifte van zijn bedrijf schuiven en aftrekken.

Als opvolger van zijn vader, de directeur, nodigde hij diens klanten en zakenrelaties uit om hem en zijn bruid ‘informeel’ beter te leren kennen. Van alle ingekochte drank en eten mag hij nu rond €3.000,00 als aftrekpost in rekening brengen.

De rechtbank heeft daarmee ingestemd, zonder het bedrijf en de ondernemer bekend te maken. De Belastingdienst was fel tegen het afrekenen van dit privéfeestje via de schatkist en schrapte de aftrekpost. Maar de rechter heeft de bruidegom annex zakenman alsnog gelijk gegeven.

*Onder de post ‘voedsel’ vallen zakenlunches en -diners. Denk bij ‘drank’ aan de koffie, thee, frisdrank en wijnen. Onder ‘representatie’ vallen onder meer de kosten van recepties, feestelijke bijeenkomsten en vermaak. Bij deze kosten geldt dat u het deel van het totaalbedrag mag aftrekken dat boven de drempel van € 4.200,00 uitkomt.

Voor de kosten van voedsel, drank, representatie, congressen, seminars, studiereizen en dergelijke kunt u in plaats van het toepassen van de € 4.200,00 drempel ook 73,5 % van deze kosten aftrekken. Wilt u deze methode toepassen, dan kunt u daar bij de aangifte voor kiezen.

Bedragen onder voorbehoud.

Bronnen: Belastingdienst, zakelijk ondernemen en De Telegraaf

Betaalbaar trouwen op Kasteel Henkenshage

Informatie aanvragen

Inloopavonden locaties bezoeken