Webshop
Zaal Ketelhuis

Luxe Exclusieve Vergaderingen/Seminars in de regio Eindhoven

Vergadertrends, ga jij er in mee?

Vandaag de dag gaan vergaderingen niet meer alleen om het inhoudelijke proces, maar ook om de ervaring er omheen. Een belangrijke trend voor 2019 is het mixen van business met pleasure (bleasure). Alphons Vroomen, directeur van La Casserole, houdt zich hier met zijn bedrijf veel mee bezig. “Dat is eigenlijk wat wij altijd al doen. Ten eerste, de locaties zijn heel apart, maar ook een hapje en een drankje zien er bij ons apart uit. Dus dat koppelen wij een beetje aan elkaar.”

Kasteel binnenplaats feesten

Wat is van invloed op het succes van een vergadering?

Om de ‘Bleasure’ te verhogen is het goed om te beginnen bij de locatie van de vergadering/seminar. Want, de locatie kan van invloed zijn op het succes van een vergadering. Vroomen is het met deze stelling eens: “Als jij in een kale hotelaccommodatie komt en er staan in een carrévorm meerdere tafels en vergaderstoelen met een microfoon voor je neus, inspireert dat niemand.”

Niet alleen de locatie, maar ook de opstelling waarin er wordt vergaderd is van invloed op het succes van een vergadering/congres. Het is belangrijk om de aandacht van iedere vergaderdeelnemer optimaal te behouden. Maar hoe doe je dat? Dit kan door de opstelling aan te passen. Omdat iedere vergadering zijn eigen doel heeft, hoort daar ook een eigen vergaderopstelling bij. “Wij doen vaak aan informele opstellingen. Dat wil zeggen dat we een punt hebben in het midden van de ruimte. Daar zetten we lage tafels omheen met daarachter hoge tafels met barkrukken. Hierdoor krijg je een veel informelere opstelling. Als je dichtbij laag zit, en ver weg over de mensen heen kan kijken, wordt je als het ware al veel meer getriggerd.”

De funfactor

Daarnaast worden vergaderingen/seminars in de toekomst steeds vaker gecombineerd met een activiteit. Een boswandeling, wijnproeverij of een diner kan de funfactor van een vergadering versterken. Vroomen: “Daar ben ik een hele grote voorstander van. Want dan ga je mensen meer triggeren en leren ze elkaar op een leuke manier kennen. Vaak geef je elkaar in de vergaderingen/congressen een hand, dan ga je ’s avonds naar huis en vervolgens weet je nog steeds niet naast wie je gezeten hebt.”

Borrelhapjes bij de receptie

“Ik ben overal voorstander van als het gaat om besparen en duurzaamheid, maar je moet het niet gaan overdrijven.”

Gezondheid en duurzaamheid zijn aspecten die vandaag de dag steeds belangrijker worden gevonden in de samenleving. Hieruit is het ‘duurzaam vergaderen’ ontstaan. Duurzaam vergaderen houdt in: papierloos, gezond en zonder verspilling. Bij papierloos vergaderen kan gedacht worden aan het gebruik van internet, bijvoorbeeld het opslaan van documenten in de cloud. Door de cloud kunnen de vergaderdeelnemers altijd bij de documenten (online en offline). “Je moet er wel mee oppassen. Lezen de mensen het verhaal dan nog wel een keer? Ik ben overal voorstander van als het gaat om besparen en duurzaamheid, maar je moet het niet gaan overdrijven. Er zijn nog steeds mensen die het liever uitdraaien. Deze mensen willen het niet achter een beeldscherm, maar gewoon op papier in de luie stoel lezen.” Ook met de gezondheidstrend gaat La Casserole mee. Gezonde hapjes en drankjes worden meegenomen in de luxe catering. Maar, ook hierover meldt Vroomen dat men het niet moet gaan overdrijven. “Ik denk dat het soms wel eens een beetje doorslaat, en je moet het niet door laten slaan. Mensen moeten het ook nog naar hun zin hebben.”

Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit

Al 35 jaar lang is Alphons Vroomen directeur-eigenaar van La Casserole. Een totale event- en cateringorganisatie waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Met exclusieve locaties en luxe catering zorgt La Casserole voor de verzorging van trouwfeesten, bedrijfsfeesten en andere partijen. Naast de feestelijke mogelijkheden is men ook voor vergaderingen, seminars of productpresentaties aan het juiste adres. Zoals Vroomen beschrijft: “Wij zijn een kwaliteitsbedrijf. Hier wordt alleen maar gedacht in kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit.”

La Casserole Catering en Events

“Ik wist vrij vroeg al wat ik wilde gaan doen met mijn leven”

Op jonge leeftijd heeft Alphons Vroomen bij een groot landelijk cateringbedrijf gewerkt. Na zijn terugkomst op 21 jarige leeftijd wist hij na 14 dagen dat de cateringwereld op zijn lijf geschreven was. Niet alleen de cateringwereld, maar alles er op en eraan: “Het volledig verzorgen van groepen mensen: de feesten, de partijen, de condoleances en ga zo maar verder. Ik wist vrij vroeg al wat ik wilde gaan doen met mijn leven. En 5 jaar later ben ik La Casserole gestart.” Met 4 kinderen, waarvan er 3 werken in de zaak, is hij al 35 jaar trotse eigenaar van La Casserole.

Exclusieve locaties

Op dit moment is La Casserole in het bezit van drie exclusieve locaties: Kasteel Henkenshage in Sint Oedenrode en Het Ketelhuis en Auberge Eeckaerde in Eindhoven. Op deze locaties wordt gezorgd voor de verzorging van allerlei feesten en bijeenkomsten, waaronder vergaderingen. “Doordat de locaties allemaal rijksmonumenten zijn, is het juist heel erg leuk om daar informeel met elkaar te vergaderen.”

kasteel bij nacht
Kasteel Henkenshage, Sint Oedenrode

Buitenaanzicht Ketelhuis Eindhoven
Het Ketelhuis, Eindhoven

Feestlocatie voor wokken en BBQ
Auberge Eeckaerde, Eindhoven

Toekomstplannen

Plannen in de toekomst zijn er voor La Casserole zeker. “We zijn nu nog een kwaliteitsslag aan het maken en daarna zouden we misschien iets groter kunnen worden.” Hiermee bedoelt hij nóg meer kwaliteit. Zowel de kwaliteit in de keuken, het magazijn en de kwaliteit van de medewerkers, als het bevorderen van de kwaliteit van bevestigingen en afspraken. En hoe zit het met het uitbreiden van het aantal exclusieve locaties in de toekomst? “Als we een aanbod zouden krijgen, dan gaan we daar zeker over nadenken.”