Webshop

Groepsuitje #1: Workshop boogschieten

Nadat de begeleiders zich hebben voorgesteld volgt er eerst een interessante inleiding over het ontstaan van het boogschieten. Na dit stukje historische achtergrondinformatie wordt er uitgebreid ingegaan op de techniek van het handboogschieten. Als de instructeur de afspraken betreffende de veiligheidsregels heeft doorgenomen is het de beurt aan de deelnemers. De deelnemers van dit leuke groepsuitje gaan met drie verschillende type bogen schieten; Recurve boog / Bare bow (de normale evenementen boog), compound boog en de recurve boog (de Olympische boog met stabilisatoren).

Heel bijzonder om de kracht van de verschillende bogen te ervaren op dit bedrijfsuitje Brabant. Eerst schieten de deelnemers een aantal oefenpijlen. De instructeurs geven aanwijzingen en proberen de schiethouding van de schutters te verbeteren. Na een aantal pijlen zal blijken dat men zich steeds meer vertrouwd voelt met de houding en het schieten. Na de oefensessie wordt het serieus want dan wordt er voor de teampunten of individuele punten geschoten. Iedere deelnemer schiet dan een vooraf afgesproken aantal pijlen. Deze activiteit zorgt voor erg veel gezelligheid en is een erg leuk groepsuitje.

Groepsuitje #2: Schermworkshop

U en de groep maken op unieke wijze kennis met de schermsport. De instructeurs zorgen er voor dat alle materialen klaar staan zodat u met uw team gelijk aan de slag kan. Na de introductie en welkom start het programma met een korte inleiding. Hierbij wordt de geschiedenis van de schermsport toegelicht en krijgen de deelnemers uitleg over de verschillende disciplines. (Floret, degen, sabel). Natuurlijk worden de verschillende wapens getoond.

Daarna starten we het voetenwerk. De deelnemers worden in stelling gezet (en garde) en leren de basis voetpassen die voor het schermen van essentieel belang zijn. Er wordt al gelijk een bijzondere vorm geboden. Als het voetenwerk onder de knie is krijgt iedere deelnemer een sabel, handschoen, masker en vest. Vervolgens worden een aantal aanvallen geleerd en aansluitend de weringen (verdedigingstechnieken).

Al snel gaan de deelnemers over tot een duel. Er wordt met teams geduelleerd en uiteindelijk eindigt de workshop met het spectaculaire ballonnengevecht! Deze workshop zorgt voor een goede teambuilding, een echte aanrader.

Groepsuitje #3: Valkeniersworkshop

Een workshop met een groepsuitje begint meestal met het voorstellen van de roofvogels door de valkenier. Hierna wordt door de valkenier in een ongedwongen sfeer uitgelegd wat de vogels moeten doen om te overleven in het wild en wat ze moeten doen bij een valkenier. Het publiek heeft nu natuurlijk volop de tijd om hun vragen te stellen en eventueel foto’s en opnamen te maken.

Tijdens het daadwerkelijke vliegen worden de specifieke kenmerken van de diverse vogels benadrukt: de langzame en totaal geruisloze vlucht van de oehoe, de snelle suizende vlucht van de valk, de stoere maar luie arend, de sluwe en wendbare buizerd, de wonderschone en tegelijkertijd vertederende uil en ook de luie maar slimme gier. Tijdens een workshop gaat het nog een stapje verder en mag het publiek ook participeren. Na een korte cursus van de valkenier neemt de toeschouwer de handschoen op en moet actief meedoen met de valkenier. Onder zijn toezicht worden de vrij vliegende vogels op commando teruggeroepen en landen weer zeker en snel op de handschoen van de cursist die meestal positief overrompelt is door deze ervaring. Onze valkeniers en vogels zijn professionals die hun sporen in de wereld van de beroepsvalkerij reeds verdient hebben. Indien de opdrachtgever bepaalde thematiek in het verhaal van de valkenier verwerkt wil zien is dit uiteraard geen probleem. Wij beschikken altijd over voldoende vogels en valkeniers zodat een optimale bedrijfsvoering gewaarborgd is. Indien gewenst kan er ook in gebouwen/zalen gevlogen worden.

Dit programma staat onder begeleiding van professionele instructeurs. Instructeurs die weten waar de veilige grenzen van de mogelijkheden van de deelnemers liggen en zorg dragen voor een vooral veilig verloop van het programma.

Groepsuitje #4: Ludieke Zeskamp

De groep van 25 deelnemers wordt verdeeld over 4 teams. Deze teams zijn door het organisatie comité samengesteld voor aanvang van de zeskamp. Deze teams strijden om de eeuwige roem. De volgende onderstaande activiteiten zijn uitgekozen. Doordat er verschillende activiteiten worden gespeeld is het erg afwisselend. Het programma bestaat uit twee blokken.

Blok 1:

bestaat uit 2 onderdelen die steeds door twee teams bezocht worden. De onderdelen duren 30 minuten. Nadat het eerste onderdeel afgelopen is draaien de teams door naar een volgend onderdeel. Op het nieuwe onderdeel komen ze ook een ander team tegen. De volgende twee onderdelen komen hier aan bod:

Sumoworstelen

Van ieder team zullen een aantal het sumopak mogen aantrekken, nog wat extra lucht erin pompen en er kan gestart worden. Natuurlijk elkaar de hand schudden, heen en weer stampen, moeilijk kijken en dan actie. Wie drukt het eerst de tegenstander buiten de ring of vloert zijn tegenstander het eerst? Er wordt om een best of three gespeeld. De winnaar scoort punten voor het team.

Spelparcours

Bij de twee reuze spelen, Djenga en mikado, moeten de uitgekozen teams het tegen elkaar opnemen, intelligentie en een vaste hand komen zeer goed van pas tijdens deze ludieke teamuitdaging.

Blok 2:

bestaat uit 4 onderdelen die steeds door twee teams bezocht worden. De onderdelen zijn korte activiteiten. De overige twee teams kunnen de verrichtingen van de actieve teams bewonderen. Dus twee teams zijn actief bezig en de andere 2 teams kunnen even uitrusten. Dat wisselt elkaar steeds af. De volgende vier onderdelen komen hier aan bod:

Broeklopen

Twee deelnemers stappen in een kunststof broek. 1 been in de broek, de andere er buiten. Ze worden geblindeerd en moeten proberen zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Ze moeten ook vier kleine balletjes meenemen en die aan het eind in een emmer deponeren. De overige teamleden coachen het viertal richting emmer.

Zwevend tapijt

Een aantal deelnemers staan op de mat die wordt voortgetrokken door een teamlid. Ook hier is het zeer belangrijk om op het juiste moment te springen zodat de mat vooruit getrokken kan worden. Goede afspraken maken dus.

Skippyslangrace

Waarschijnlijk het zwaarste onderdeel van deze sterrenslag. Met z’n vieren of zessen op de skippyslang en natuurlijk gelijktijdig huppen en zo proberen de overkant te halen.

Skilooprace

Een aantal deelnemers nemen plaats op de skilatten en moeten goed samenwerken om de streep te halen. Gelijktijdig het linkerbeen optillen en vervolgens het rechterbeen en zo proberen in een mooi ritme te raken. Aan de overkant staan nieuwe deelnemers klaar die de terugtocht gaan maken. Aan het einde van het programma wordt het winnende team bekend gemaakt.

Groepsuitje #5: Workshop glasblazen

Eerst wordt er een introductieshow gegeven. Na elkaar kunnen vervolgens 10 personen per uur een kunstwerkje blazen. Als dit afgekoeld is, is er een mogelijkheid om deze kunstwerken te gaan beschilderen.

Als alles klaar is kunnen de complete kunstwerkjes op een spiegel, voorzien van bedrijfslogo / naam / datum/tekst en of afbeelding naar eigen ontwerp gemonteerd worden. Dagelijks hebben we met glas te maken. De wereld achter de productie daarvan is in grote lijnen wel bekend bij het publiek. Voor degene die alle ins en outs van glas en glasbewerken willen weten organiseren wij deze workshop. Onze expert creëerde GlasEntertainment, een spectaculaire vorm van glasblazen waarbij door samensmelting van vuur, glas en menselijk vernuft, fascinerende en onverwachte creaties ontstaan. In een moderne wereld waarbij gestreefd wordt naar steeds nieuwe en betere technologieën is een uitstervend ambacht gecombineerd met een spectaculaire show en uitleg over het ontstaan van glas: een geweldige attractie. Er zullen aan het eind mooie resultaten te zien zijn, waar u trots op kunt zijn.

Groepsuitje #6: Workshop boksen en weerbaarheid in de praktijk

Deze workshop springt in op de behoefte om jezelf goed te kunnen verdedigen in het dagelijkse leven. De workshop begint met een verhaal over voor velen zeer herkenbare situaties uit de praktijk. Voor dat de deelnemers nu zelf daadwerkelijk zelf in actie komen wordt er eerst begonnen met een licht warming-up. Vervolgens zal de instructeur verschillende situaties uitleggen in woord en daad. Hier zal steeds 1 van de deelnemers de instructeur begeleiden. Er zal ingegaan worden op het verdedigen. Hoe houd je gespannen situaties onder controle, hoe vermijd je probleem situaties. Vaak is de tactiek van het probleem uit de weg gaan de juiste maar helaas zal er soms ook daadwerkelijk in actie gekomen moeten worden. Nu weet je dan dat door deze workshop de verdediging en aanval onder controle zijn en je beter en veiliger op pad kunt. Er zal geen gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen zoals bokshandschoenen omdat die in de praktijk ook niet aanwezig zijn. Deze workshop zorgt voor meer zelfvertrouwen, wat natuurlijk erg van belang is.

Groepsuitje #7: Wandeltocht met opdrachten

Duur wandeltocht: in overleg met de klant wordt de duur van de wandeltocht vastgesteld.

De omgeving van de locaties van La Casserole lenen zich perfect voor een heerlijke wandeltocht. Er kan natuurlijk gewoon gewandeld worden maar het is juist leuker om er een bepaalde meerwaarde aan te geven. GH Events biedt verschillende mogelijkheden aan. De deelnemers worden in verschillende groepen ingedeeld. Zij ontvangen ieder een geplastificeerde kaart van de omgeving. Door middel van punten op de kaart moeten zij de route vinden. Op twee van de punten volgt een door de klant gekozen doe opdracht waar de teams tegen elkaar “strijden”. Op de overige punten hangt een denkopdracht die het team gedurende de wandeltocht moet zien op te lossen. Als de teams uiteindelijk weer bij de start-locatie zijn aangekomen volgt de prijsuitreiking.

Opdrachten

Er kan uit onderstaande opdrachten gekozen worden:

  • XL djenga (de teams moeten om beurten een houten blok uit de stapel halen en die weer bovenop de stapel leggen. Wie heeft de zenuwen het best onder controle?)
  • XL mikado (welk team verzamelt de meeste houten stokken en scoort dus de meeste punten?)
  • Katapult bouwen (bouwen, schieten en vangen)
  • Bamboe toren bouwen (welk team maakt de hoogste constructie?)
  • Blinde opdrachten (verschillende opdrachten geblindeerd uitvoeren)
  • Brug bouwen (met palen en touw een solide constructie bouwen en de “rivier” oversteken)
  • Steenopdracht (elkaar vertrouwen en beetpakken, hoeveel deelnemers staan er op de steen?)
  • Ravijnopdracht (een ton en een paal, hoe kom je aan de overkant van het ravijn?)
  • Spinnenweb (hoe komt het gehele team door het web zonder dat dit beweegt?)
  • Klootschieten: erg leuk om in verschillende teams deze sport te beoefenen, erg ontspannend en voldoende tijd om lekker met elkaar te kletsen. Klootschieten kan altijd gecombineerd worden met één of meerdere opdrachten of met boogschieten.

Dit zijn maar enkele mogelijkheden. Mochten er meer specifieke wensen of vragen zijn over de groepsuitjes dan kan er altijd een overleg plaatsvinden.

Groepsuitje #8: Workshop Afrikaanse dans

Duur workshop: meest voorkomend is ongeveer 1,5 uur.

Khady Dieme geboren in Kafountine, Senegal danst sinds haar 12e in het ballet le 5eme deminsion te Dakar. Zij behoort tot de Joola´s een stam die voornamelijk in he zuiden van Senegal leeft.

Khady is sinds 13 okt. 2003 in Nederland en heeft al verschillende workshops gegeven. Zij geeft niet alleen workshops in de traditionele djembédans maar ook de sabardans en de M´ballax dans. Deelnemers die deze workshop volgen zijn na afloop razend enthousiast. Khady geeft de workshop op een dusdanige manier dat het bruist van energie en gezelligheid. De workshop zorgt voor een heerlijke sfeer en is erg populair.

Groepsuitje #9: Workshop percussie

Duur workshop: vanaf 1 uur tot maximaal 2,5 uur, meest voorkomend is ongeveer 1,5 uur.

Even er op uit met het bedrijf, als u en uw collega’s eens wat anders willen! Een workshop West-Afrikaanse percussie. Babayanks is een percussionist uit Holland. Zijn echte naam is Jan. Hij heeft zijn naam gekregen van een bekende Senegalese percussionist. Afgelopen jaren heeft hij veel gespeeld met de groep “le 5 Demension”. In Holland, maar ook daarbuiten geeft hij workshops en trainingen in traditionele west-afrikaanse percussie. Met al zijn passie en inzet, enthousiasme en met zijn vele Afrikaanse contacten kan hij u een vol programma aanbieden met al uw persoonlijke wensen.

U zult versteld staan wat u in een korte tijd ten gehoren brengt. Een West-Afrikaans ritme bestaat vaak uit twee of drie verschillende ritme’s die door elkaar worden gespeeld aangevuld met een solo. Deze ritme’s zijn opzwepend en verleidelijk en geschikt voor iedereen, jong en oud. De workshop is geschikt voor grote en kleine groepen.

Over de hele wereld beschouwt men de trom als het meest typerende van de Afrikaanse muziekinstrumenten. De trom is ongetwijfeld het instrument dat de beste uitdrukking geeft aan de diepste gevoelens in zwart Afrika. De trom belichaamt de ware aard van de zwarte Afrikaanse muziek: een muziek die zich uitdrukt in dansende ritmes. Zelfs wanneer de trom niet meedoet, wordt zij vervangen door handgeklap of gestamp. De trommel behoort tot de groep van membranofonen. Dat zijn instrumenten waarvan de klank ontstaat doordat een opgespannen vel (membraan) in trilling wordt gebracht. Net als alle andere Afrikaanse instrumenten wordt de djembé met de hand gemaakt, daardoor heeft elke djembé zijn eigen karakteristieke geluid en vorm. Gemaakt uit één stuk hardhout, genaamd ‘win’, bespannen met een geiten- of antilopenvel. De djembé is maar één van de vele trommels die Afrika rijk is.

Djembé ritmes: De djembé wordt altijd met de handen bespeeld. De djembé heeft drie verschillende klanken: de diepe bas, de middentoon(tenor), en een hoge toon(slap).

Groepsuitje #10: Lasershot

Duur Lasershot: Tussen 1 uur en 2,5 uur.

Het spel

LaserShot wordt gespeeld op een groot projectiescherm waar de spelers hun geweren op vuren. Het systeem bevat meerdere spellen, waaraan meerdere spelers kunnen deelnemen. De geweren zijn uitermate realistisch en schieten een laserstraal op het projectiescherm. Deze laser wordt gedetecteerd door de speciale lasergevoelige camera. Elk spel registreert de scores per deelnemer zodat men hier een spannende competitie van kan maken. Daarnaast heeft elk spel een mogelijkheid om de snelheid en de grootte van de doelen in te stellen zodat lasershot geschikt is voor gevorderde schutters en ongeoefende spelers. Voor het totale systeem is slechts weinig ruimte nodig.

Of u nou graag eenden jaagt, kleiduiven schiet of schietvaardigheden oefent op doelen, het spel dat u zoekt is inbegrepen in het LaserShot software pakket. Dit pakket bevat 12 spellen en 3 trainingsimulaties (snelheid, doelgerichtheid en timing). Alle programma’s worden ondersteund met spectaculaire geluidseffecten. Het speciale geweer ziet er realistisch uit en voelt tevens zo aan. Het is gekalibreerd zodat de laser en loop exact in één lijn liggen, voor optimale nauwkeurigheid.

LaserShot is geschikt voor elke binnen locatie

De volgende apparatuur wordt compleet in een flightcase meegeleverd:

  • 1 laptop
  • 1 projectiescherm
  • 1 beamer
  • 1 woofer
  • 2 geluidsbox
  • 1 lasergevoelige camera
  • 2 rifles

Voor meer ideeën bezoek: www.ghevents.nl

Groepsuitje #11: Teambuilding Programma

Dit programma kan door de klant zelf samengesteld worden. Gelang de grote van de groep kunnen ze het aangegeven aantal onderdelen uitkiezen. De nadruk ligt op het gezellig samenwerken tijdens de verschillende opdrachten. Er kan gekozen worden uit de volgende 15 onderdelen.

1. Blind parcours
Met elkaar een parcours lopen terwijl iedereen geblinddoekt is behalve de coach. Hij of zij moet het team goed sturen en door de natuurlijke obstakels leiden. Wil de groep een beetje luisteren en is de coach duidelijk in de aanwijzingen? Welk team scoort de beste tijd.

2. Boogschieten
Na een duidelijke uitleg over de techniek van het boogschieten en veiligheid kunnen de deelnemers zelf de boog ter hand nemen. Er zijn verschillende boogschietbanen opgesteld dus meerdere deelnemers kunnen gelijktijdig aan de slag. De instructeur loopt rond en geeft aanwijzingen en probeert de schiethouding van de schutters te verbeteren. Na de oefensessie wordt het serieus want dan wordt er voor de teampunten geschoten. Na een aantal pijlen zal blijken dat men zich steeds meer vertrouwd voelt met de houding en het schieten. Het is zeker niet eenvoudig maar men kan zich snel verbeteren.

3. Beachvolleybal
Zes deelnemers in het veld en proberen te scoren bij de tegenstander. We slaan onderhands op zodat het spel lekker kan beginnen. Duiken, smashen en 3x overspelen, lukt dat? Een scheidsrechter fluit rechtvaardig en houdt het spel goed in de gaten.

4. Bamboe toren
Een leuk arrangement is het bouwen van een Bamboe toren. Bij deze activiteit staat samenwerking en teambuilding centraal. Het is de kunst om de toren stevig te maken, zodat hij goed blijft staan. Succes team!

5. Brugbouwen
Het team staat voor een rivier die overgestoken moet worden. Met slechts enkele balken en touwen als hulpmateriaal moet er een brug gebouwd worden, die het hele team moet gebruiken om de rivier over te steken. Het team splitst zich in twee groepjes en gaat na onderling overleg en verdeling van het materiaal aan beide kanten van de ‘rivier’ aan het werk.

6. Frisbee challenge
Het doel van dit actieve spel is goed samenwerken en proberen de frisbee te vangen in het scorevak. Er mag niet gelopen worden met de frisbee. Het is dus het is belangrijk om goed positie te kiezen zodat je de frisbee kunt ontvangen. Snelheid en inzicht zijn twee factoren die zeer belangrijk zijn tijdens deze enerverende challenge.

7. Highland games
De highlandgames zijn gebaseerd op de traditionele krachtmetingen van de Schotse Hooglanden. Onderdelen zijn o.a. paalwerpen, spijkerslaan, boomstam zagen en de tug-o-war, oftewel het touwtrekken.
Paalwerpen: Wie gooit de paal het verst weg?
Spijkerslaan: Niet alleen brute kracht zal je helpen, precisie en concentratie zal een rake klap opleveren. Spijkerslaan geschied in estafette vorm, 1x slaan terug rennen en de volgende is aan de beurt.
Boomstam zagen: Er moeten een aantal schijven van een boomstam gezaagd worden. Steeds een tweetal dat de zaag ter hand neemt. Plak eraf, dan het volgende tweetal aan de beurt.
Touwtrekken: Laat de oerkrachten maar los, vergeet alleen niet de team tactiek goed in de gaten te houden. Dit is het ultieme team-onderdeel.

8. Katapult bouwen
Bij deze opdracht wordt verwacht dat je samen met je collega’s, familie of vrienden een katapult bouwt waarmee objecten weg kunnen worden geschoten. De groepen kunnen punten scoren door de ballen te vangen.

9. Muziektriviant
Tijdens de muziektriviant stelt de quizmaster uiteenlopende muzikale vragen aan de deelnemende teams. Na het afspelen van een muziekfragment geeft de quiz-master de bijbehorende opdracht: “Wie is de uitvoerende artiest?”, “Maak het volgende muziekstuk af”, of, “Zing en dans bij het volgende nummer!” Het meest muzikale en swingende team zal de beste beoordeling krijgen.

10. Mini zeskamp
de volgende vier ludieke onderdelen komen hier aan bod:
Broeklopen: Twee deelnemers stappen in een kunststof broek. 1 been in de broek de andere er buiten. Ze worden geblindeerd en moeten proberen zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Ze moeten ook vier kleine balletjes meenemen en die aan het eind in een emmer deponeren. De overige teamleden coachen het viertal richting emmer.
Zwevend tapijt: Een aantal deelnemers staan op de mat die wordt voortgetrokken door een teamlid. Ook hier is het zeer belangrijk om op het juiste moment te springen zodat de mat vooruit getrokken kan worden. Goede afspraken maken dus.
Skilooprace: Een aantal deelnemers nemen plaats op de skilatten en moeten goed samenwerken om de streep te halen. Gelijktijdig het linkerbeen optillen en vervolgens het rechterbeen en zo proberen in een mooi ritme te raken. Aan de overkant staan nieuwe deelnemers klaar die de terugtocht gaan maken.
Funslang:
Een aantal deelnemers staan in een soort rolmat die ze boven hun hoofd vast hebben. De bedoeling is dat je in de band loopt en de band door de handen laat gaan. De voorste persoon bepaalt de snelheid.

11. Spelparcours
Bij de twee reuze spelen, Djenga en mikado, moeten de teams het tegen elkaar opnemen, intelligentie en een vaste hand komen zeer goed van pas tijdens deze ludieke teamuitdaging. Altijd een genot om te zien hoe de teams elkaar gek proberen te maken, kortom veel pesten en lachen geblazen.

12. Sumoworstelen
Van ieder team zullen een aantal het sumopak mogen aantrekken, nog wat extra lucht erin pompen en er kan gestart worden. Natuurlijk elkaar de hand schudden, heen en weer stampen, moeilijk kijken en dan actie. Wie drukt het eerst de tegenstander buiten de ring of vloert zijn tegenstander het eerst? Er wordt om een best of three gespeeld. De winnaar scoort punten voor het team.Groepsuitje sumoworstelen

13. Theoriequiz
De teams gaan onderling bepalen welk team over de meeste kennis beschikt en het beste overweg kan met hamer en spijker. De quizmaster stelt een vraag, waarop de deelnemers naar de bel rennen om het goede antwoord te geven. Na een juist beantwoorde vraag volgt de beloning. De betreffende deelnemer mag één keer met de hamer slaan om de spijker zover mogelijk in het houtblok te drijven. Het team dat de spijker het eerst volledig in het hout heeft geslagen, komt als winnaar uit de strijd.

14. Tjoekbal
Snelheid, intelligentie en samenwerking zijn de ingrediënten voor dit spannende teamspel. Wordt de bal op de schuin staande trampoline gegooid en gevangen door een medespeler, dan scoort het team twee punten. Wordt hij niet gevangen, dan is de actie nog altijd goed voor één punt. De scheidsrechter zorgt voor een eerlijk verloop van het spel.

Grotere groepen zijn ook geen probleem, prijzen op aanvraag.

Kledingsadvies

Sportieve vrijetijdskleding en schoenen worden aanbevolen.

Verzekering Groepsuitjes

La casserole vind het verstandig om voor een groepsuitje een verzekering af te sluiten. Volgende link geeft u meer inzicht: www.groepsannuleringsverzekering.nl.

Neem contact met ons op voor vragen over groepsuitjes in Brabant!

Informatie aanvragen