Green Egg BBQ Catering

Green Egg BBQ

De Green Egg is sinds kort bijzonder populair onder de echte Barbecue liefhebbers. Deze nieuwe variant van de Barbecue / BBQ biedt enkele voordelen die een standaard Barbeque niet kan bieden. In een handomdraai kunt u hiermee bakken, braden, grillen, roken, stomen en wokken.

Het seizoen speelt hierin geen rol. De Green Egg is geschikt als BBQ in de zomer, maar door zijn goede temperatuurbeheersing ook perfect te gebruiken in de koude maanden. Er is dus altijd een excuus om gezellig te borrelen onder het genot van een heerlijk stukje gebakken vlees of vis onder de ondergaande avondzon of langs een knisperend haardvuurtje.

Tevens is Show Cooking van grotere stukken vlees natuurlijk ook een ultiem genot voor het oog. Ongeacht de bereiding, de smaak wordt altijd optimaal behouden. Het vlees blijft heerlijk mals en sappig en door de langzame garing blijft ook de overheerlijke smaak van schaal- en schelpdieren of visfilets bestaan zodat barbecueën echt een feest wordt.

Naast de bereiding van vlees of vis kan een Green Egg ook gebruikt worden voor Slow Cooking of als steengrilloven voor bijvoorbeeld pizza’s of diverse broodsoorten.

Overheerlijke inspiratie voor op de Green Egg:

  • Ananas met rozemarijn, kruidnagel en karamel
  • Banaan in folie
  • BBQ prei
  • Gegrilde hertenbout
  • Diverse soorten gebakken brood
  • Citroenkip
  • Crème van gerookte geitenkaas
  • Gebakken zwarte olijf
  • Gegrilde gehalveerde kreeft
  • Gegrilde pruimtomaten met olijfolie en Aceto Balsamico
  • Zacht gegaarde varkenskarbonade
  • Gegrilde spitskool met vulling van ui, bacon en BBQ saus
  • Geroerbakte spinazie
  • Gerookte verse kokos met eigen schil
  • Geroosterde pompoenpuree
  • Geroosterde varkensnek in BBQ-marinade van paprika
  • Hummus van geroosterde biet
  • In houtskool gegaarde aubergine
  • In zijn geheel geroosterde bloemkool met gember en sesam
  • Langoustines met dashi
  • Gegrilde perziken met vanille en amaretto
  • Gepofte aardpeer met beurre noisette
  • Op kersenhout gerookte clafoutis
  • Tuinboon in de peul geroosterd
  • In zijn geheel gebraden ossenhaas