Winkel

Geslaagde BBQ Party

Hoe geef je een geslaagde BBQ-party

Barbecueën: we zijn er gek op. Zo gauw het kwik boven de twintig graden uitkomt, slaat bij iedereen het grilvirus toe. Geef je ook graag een barbecue feest thuis, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We helpen je in dit artikel op weg.

Een barbecue organiseren kost tegenwoordig weinig tot geen werk. Velen pakken het op z’n Amerikaans aan, waarbij je iedere gast wat mee laat nemen. Op die manier hoeft de host veel minder zelf te regelen. Veel handen maken immers licht werk. Je kunt de organisatie ook volledig uitbesteden aan bedrijven die complete barbecuepakketten samenstellen vol met verschillende soorten vlees, sausjes, salades, stokbrood, etc. Maar het is misschien toch leuker om je barbecue wat persoonlijker te houden en zelf de handen uit de mouwen te steken. Enkele tips daarvoor geven we hieronder.

Barbecue BBQ Grill Ring

Voorbereidingen voor de BBQ Party

Door vooraf het één en ander voor te bereiden, bespaar je jezelf een hoop werk tijdens het barbecuefeest. Je kunt ruim van te voren beginnen met een lekkere salade en andere hapjes waar je de barbecue of gasbarbecue niet voor nodig hebt. Je kunt ook het vlees alvast marineren. Dat móét zelfs geruime tijd (zo’n twee dagen) voor het feest, zodat alle smaken goed in het vlees kunnen trekken. Zorg er dan wel voor dat je alles op tijd in huis hebt, om ook voorbereidingen te kúnnen treffen. Je hoeft je dan ook niet meer druk te maken om de boodschappen, waardoor jij je in aanloop naar het feest kunt concentreren op andere dingen. Snij alvast wat stokbrood en zet dit met wat salades op tafel, dit is altijd lekker om mee te beginnen. Zorg ook dat de biertjes en wijntjes op tijd koud liggen. Je kunt vooraf ook een aantal cocktails shaken en deze in grote pitchers klaarzetten op de dranktafel. Maar nog leuker en minder werk: je gasten zelf laten shaken. Met slechts vijf verschillende dranksoorten en recepten heb je al je eigen DIY-bar.

Probeer iets nieuws

Nederlandse barbecues bestaan vaak uit wat hamburgers, speklapjes en barbecueworstjes, maar het kan veel spannender. Met de juiste accessoires en ingrediënten kun je zelfs een hele pizza maken op de barbecue. Maar ook gerechten als pulled pork, de bierblikkip of op cederhout gerookte zalm zijn zo gemaakt. Je hoeft alleen maar even het internet af te zoeken en je zult zien dat er veel meer mogelijk is. Je kunt je gerechten ook aantrekkelijker en interessanter maken met speciale barbecue rubs, mengsels van kruiden en specerijen. Verder kun je natuurlijk zelf de salades maken in plaats van deze kant-en-klaar te kopen. Dat maakt het een ook nog eens extra gezellig. Ook is het leuk om zelf het nagerecht te maken zoals overheerlijk zelfgemaakt ijs.

Overige BBQ tips

Zorg ook altijd dat je beschikt over wat tuinverlichting. Barbecuefeesten duren vaak tot laat en je wil ’s avonds wel wat kunnen zien. Vuurkorven, tuinfakkels, lichtstrings en tuinkaarsen zorgen voor zowel meer licht als meer sfeer. Overweeg ook om plastic servies te gebruiken. Het is misschien minder chique, maar het scheelt je wel enorm veel afwas. Zorg ook altijd voor een goede muziekinstallatie, zodat je ook wat achtergrondmuziek kunt afspelen. Het is natuurlijk ook leuk om ervoor te zorgen dat de tafel een leuke aankleding heeft, dat zorgt voor extra sfeer tijdens het barbecuen. Maar het belangrijkste: vergeet vooral niet te genieten! Eet smakelijk.

Informatie aanvragen