Webshop
Catering hapjes

Kookworkshops

Kookworkshops voor Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en natuurlijk geheel Brabant.

Wilt u dit jaar samen met uw collega’s, vrienden of familie een leuke culinaire kookles volgen? Wij hebben de volgende culinaire kookworkshops voor u samen gesteld:

Deze kookworkshops organiseren wij in de kookstudio van onze locaties. Ook op lokatie (lokatie of locatie?) is het mogelijk om workshop te verzorgen. Wij hebben vele locaties in ons bezit die handig te gebruiken zijn bij deze verschillende workshops.

Gezellige kookworkshops Eindhoven

Kookles (kookworkshop)

U gaat, onder leiding van onze chef-kok, met een besloten gezelschap zelf de handen laten wapperen.

Tijdens deze kookles in onze kookstudio gaat u samen onder begeleiding van onze kok een heerlijk 3-gangen diner bereiden. Tenslotte gaan u en uw gasten zelf de tafel dekken. U gaat een van onderstaande menu’s bereiden:

MENU 1
Zoetzure Cannelloni van Rettich gevuld met Noordzee garnaaltjes.
Hollandse lamsbout, zacht gegaard met Risotto.
Mascarpone crème met Aceto Balsamico, siroop en amandelchips.
MENU 2
Pastrami van kalfsmuis met provençaalse groentesalade
Winter kabeljauw met aardappel mousseline, gestoofde prei in witte wijnsaus
Warm gepocheerd appeltje met mousse van steranijs en een oublie
MENU 3
Tartaar van gerookte zalm met rauw gemarineerde venkel en gepofte tomaat
Kalfsentrecote met champignon duxelles, aardappeltaartjes en gewokte knolselderij
Parfait van amandel met chocolademousse, vanillesaus en een kletskop

Kookworkshop Japanse sushi maken

Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, een familie dag, een netwerk avond of wat voor ander uitstapje dan ook! De kookworkshop Japanse sushi maken is altijd een groot succes. Op informele wijze maak je onder begeleiding van onze chef-kok gezamenlijk een heerlijke tafel vol Sushi. U komt in aanraking met het maken van verschillende soorten sushi, waarvoor we gebruik van de beste rijst maken. De verschillende soorten sushi zijn Maki sushi, Nigiri sushi en Sashimi. Behalve traditionele sushi zullen we ook aandacht schenken aan “Fusion sushi”. Bij deze sushi worden de Japanse keuken en de westerse keuken met elkaar gecombineerd (denk bijvoorbeeld aan sushi met kip of de welbekende california sushi rol met krab).

Deze sushi kookworkshop is geschikt voor iedereen, na het bereiden van de sushi werken we aan een prachtig aangeklede tafel vol heerlijke zelfgemaakte sushi. Waarbij de Saké en groene thee tijdens het diner niet mogen ontbreken. Een echte aanrader als je een sushi liefhebber bent, ook nog eens erg leerzaam. Na deze workshop kun je zelf thuis de lekkerste sushi maken!

Kookworkshops Sushi maken

Workshop Spaanse tapas

Proef het zonnige zuiden! Tijdens onze Spaanse tapas workshop maak je tenminste 12 verschillende Spaanse gerechtjes. Een kookworkshop waarin op zeer informele manier gezamenlijk wordt gewerkt aan een zeer uitbundige tapas maaltijd onder begeleiding van onze chef-kok. Na het voorbereidende culinaire werk gaat u genieten van de heerlijke smaken en geuren uit het zonnige zuiden.

De Spaanse tapas gerechten die we gaan maken zijn zeer divers. Natuurlijk houdt onze chef-kok tijdens de kookworkshop rekening met de verschillende seizoenen en de verschillende Spaanse streken met hun eigen specialiteiten. Denk aan chorizo, zelfgemaakte aïolie met albondigas of patatas bravas. Er is altijd een goede mix van vlees, vis en vegetarische gerechten dus voor ieder wat wils!

Natuurlijk gaan we na het bereiden van al het lekkers aan tafel voor een heerlijk diner. Een workshop waar veel plezier beleefd zal worden, en toch ook veel geleerd wordt. De Spaanse tapasrecepten staan netjes uitgewerkt voor u op papier zodat je ook thuis het zonnige zuiden op tafel kunt zetten.

Spaanse Tapas gemaakt tijdens een kookworkshop

Italiaanse kooklessen en kookcursussen op maat voor grote en kleine groepen.

Steeds weer vragen mensen hoe ze een Italiaanse maaltijd kunnen klaarmaken zoals onze chef-kok die voorschotelt. Dus hebben wij besloten een kookcursus, kookles te geven. Je kunt nu dus leren één van die heerlijke Italiaanse maaltijden klaar te maken.

De kooklessen zijn helemaal op de praktijk gericht, de beste manier om het echt te leren. Onze chef-kok is er om te demonstreren en te begeleiden. Samen op een plezierige manier een lekkere Italiaanse maaltijd klaarmaken.

In het samenstellen van de menu’s zijn we zeer flexibel waarbij we rekening houden met uw voorkeuren; een snelle indrukwekkende maaltijd voor wanneer je gasten ontvangt, een gewoon smakelijk familiemaal of misschien kies je voor een ambitieus menu. Wij houden ook rekening met verschillende allergieën wanneer u dit bij ons aangeeft.

Barbecue workshop

In samenwerking met onze chef-kok gaat u een kookles barbecueën doen. U leert allerlei heerlijke gerechten voor en van de barbecue te bereiden met verse producten. Denk hierbij aan ossenhaas, kalfsstaartstuk, lamsracks en groenten spiezen Tijdens onze workshop barbecueën krijgt u uitleg over verschillende marinades en garingen van het vlees. Deze tips zijn ook handig om thuis te gebruiken, voor een barbecue met familie of vrienden.

Nadat alle voorbereidingen zijn gemaakt gaat u heerlijk genieten van de door u zelf bereide salades en het gemarineerd geroosterd vlees van de barbecue. Natuurlijk zorgen wij van een ruim assortiment van de barbecue zodat er voor ieders wil wat is.

Vlees van de traiteur

Indonesische kookworkshop

Onder deskundige leiding van onze chef-kok ga je exotische gerechten van bijvoorbeeld eieren en deegwaren maken, gekruide vleesgerechten op Indonesische wijze, gevogelte gerechten met traditie zoals Soto Ayam, maar ook authentieke sauzen, de seizoens groenten gerechten en populaire desserts. Deze kookles laat u de echte Indonesische keuken proeven. Tijdens deze kookles wordt natuurlijk ook stilgestaan bij de diverse specerijen zodat je weet waar die bij gebruikt worden. Je werkt aan de hand van goed uitgewerkte recepten. De chef-kok helpt waar nodig is en geeft duidelijke uitleg tijdens het bereiden van de hapjes.

Tijdens deze kookles houden wij er ook rekening mee dat het assortiment voldoende varieert zodat er voor ieders wil wat is.

Workshop bereiden van Amuses

De hapjes komen uit een assortiment van Tartaar van gerookte zalm met komkommer en crème fraiche Glaasje met gepofte pomodori tomaatjes en mozzarella met een grisini en San Danielle ham Rolletje van Stellendamse garnaaltjes en gemarineerde komkommer lint Glaasje met zacht gegaarde coquilles en een crème van aardappel en truffel. De heerlijkste ingrediënten voor onze kookworkshops. De amuses mogen natuurlijk ook worden geproefd.

Amuses Kookworkshops

De bonbon workshop van Brabant

Chocoholics opgelet: deze kookworkshop mag u niet missen! Onze chef-kok legt u echt alles over chocola uit. Daarna deelt onze chef-kok zijn geheime recepten met u – en dan gaat u zelf de handen uit de mouwen steken met uw lievelings-ingrediënt! Een goede bonbon is een ware smaaksensatie. Een bonbon streelt echter niet alleen de maag, maar ook het oog. Ook laat onze chef-kok u inspirerende combinaties proeven. Natuurlijk mag u in deze kookworkshop ongegeneerd proeven, en uw zelfgemaakte bonbons mee naar huis nemen.

Maak van uw bedrijfsfeest of personeelsfeest een gezellig themafeest

Natuurlijk verzorgt La Casserole Party Service ook uw avondvullende personeelsfeest of bedrijfsfeest. Daarbij kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om deze feestavond van een thema te voorzien. La Casserole Party Service biedt u legio van mogelijkheden. Bij ieder themafeest zorgt La Casserole Party Service voor een leuke versiering van de locatie, stijlvolle aankleding van het personeel en uiteraard voor de beste muziek. Kortom La Casserole zal er voor zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt!

Kookworkshops voor Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en natuurlijk geheel Brabant.

Een gezellige kookworkshops in het mooiste pand van Eindhoven. Het Ketelhuis, Het Landgoed De Grote Beek, de Doktor Poletlaan 45 (zijstraat van de Boschdijk in Eindhoven).

Kookworkshops in Eindhoven, Den Bosch, Tilburg (Brabant)

Partycentrum De Leesthoeve Veghel met een voortreffelijke catering service kan deze activiteiten en workshops zowel binnen als buiten verzorgen. Dit partycentrum is een absolute top locatie die u zeker gezien moet hebben. Met haar fantastische kroonluchters en open haarden is dit de ideale locatie voor uw bedrijfsfeest en/of uw huwelijk of bruiloft.

Kookworkshops locaties Brabant:

  • Kasteel Henkenshage, Sint Oedenrode
  • Aubergerie De Leesthoeve, Veghel
  • Auberge Eeckaerde, Eindhoven
  • Het Ketelhuis, Eindhoven (Landgoed De Grote Beek)

La Casserole Party Service

Over onze Chefkok

La Casserole zorgt voor een onvergetelijk culinair hoogtepunt. Door een geweldig team en een ervaren chefkok aan het hoofd kunnen wij onze hoge doelstellingen halen. Onze chefkok leerde het vak bij de grootste chefkoks van Nederland: Cas Spijkers, de Swaen **, Wulf Engel, Duinrand **, Lucas Rive, de Bokkedoorns **. De Chefkok van La Casserole Party Service gebruikt biologische producten van het seizoen. Wij selecteren zorgvuldig op smaak en kwaliteit!

“De chef-kok van La Casserole is een door mij zeer gewaardeerd (ex)collega kok. Wij hebben elkaar in 1989 leren kennen in de keukens van De Swaen in Oisterwijk toen hij mijn keukenteam kwam versterken als kok. Hij is een man met het hart op de juiste plaats. Hij ging en gáát ervoor en dat is wat ik bij heel veel collega’s vaak mis: L’amour voor het vak. Door mijn escapades naar de TV wereld en door mijn werkzaamheden in mijn eigen bedrijf, Métier de Cas, heb ik De Swaen in 1996 verlaten en ben daardoor hem voor een periode van ongeveer 5 jaar uit het oog verloren. Maar niet uit mijn hart. Ik kwam hem begin jaren 2000 weer tegen en heb hem uitgenodigd om met mij te koken in Singapore op de beurs waar ik voor Princess werk. Onze hernieuwde kennismaking is mij zo goed bevallen dat hij sinds die tijd regelmatig met mij op (wereld) reis gaat om samen met mij te koken. Door deze nieuwe samenwerking kan ik ook recht vanuit mijn eigen koks-hart zeggen dat hij, in de jaren dat we elkaar niet meer zo veel zagen, zich heel erg goed ontwikkeld heeft als chefkok en zich de moderne kooktechnieken goed heeft meester gemaakt. Hij is een groot vakman met een groot organisatorisch vermogen die kwaliteit en smaak hoog in het vaandel heeft behouden. Eerlijk en lekker koken en dat ook op een perfecte manier presenteren. Hij is als chefkok zelfverzekerd en daar heeft hij ook alle reden toe. Hij gaat voor het vak als chefkok en dat ook nog op een prettig menselijke manier. Het is goed samenwerken met hem. Vóila, met culinaire groet,”

Cas Spijkers, Oisterwijk, mei 2009

* = Michelinster

Bron: Haute Cuisine Catering

Informatie aanvragen